google-site-verification=LUgoyaBsWD70mt5p0gTbZqo2fAaRJNrd9X2X94InabY
De nieuwe manier

Staan en gaan zoals jij het wilt
 

Als kind wilde ik piloot worden. “Gewoon’ soldaat of agent te paard waren ook oké. Ik was meestal buiten te vinden om te rolschaatsen, fietsen, zwemmen, knikkeren, al blokfluit spelend naar school lopen, survivallen in de weilanden, spelen in de in aanbouw zijnde huizen of met mijn verkleedkleren als prinses fikkie steken in de bosjes met mijn vriendjes. Het leven was fantastisch!

Toen ik 9 was verhuisden we met het gezin van Friesland naar Leusden en dat was een grote overgang, van het platteland naar de randstad. Daar had ik best een lange tijd moeite mee. In mijn puberteit, maakten de daarbijbehorende hormonen en vragen in die levensfase met het missen van het fijne Friesland mijn gevoelsleven vaak een warboel. Ik leerde ‘hoe het hoorde volwassen te zijn’, vergat 'hoe te spelen' en de Liesbeth uit Friesland raakte steeds verder naar de achtergrond.

Er was vaak conflict in mezelf, ik wilde graag op avontuur en als ik er dan middenin zat, wilde ik er weer uit, want dan voelde ik me overweldigd en wilde ik weer liever alleen zijn.

Diep vanbinnen had ik het verlangen me gelukkig te voelen. Ik had een toffe baan, lieve vrienden en familie, vervolgens een prachtig gezin, sociaal leven, hobby en een leuk huis. Alle reden om gelukkig te zijn, maar...ik VOELDE het meestal niet, met enkele uitzonderingen daar gelaten natuurlijk. Alsof ik ergens iets liet liggen, al had ik echt geen idee wat, dat maakte dat ik continu twijfelde aan mezelf. Ik voelde me vaak een vreemde in de wereld.

Ik wilde altijd graag meedoen met de rest en het altijd maar goed doen, maar ik leek altijd over iets te beschikken of juist te missen waardoor het vaak net niet lukte of juist helemaal iets anders werd dan ik wilde. Raakte mijn baan kwijt, mijn relaties mislukten, veel gedoe, keihard werken om maar mee te kunnen komen ondanks een erfelijke, chronische en progressieve ziekte, die een steeds grotere belemmering werd. Dan maar verdiepen in de spirituele wereld, maar toch is dat ook niet waar ik mijn ei kwijt kon, we leven hier en nu in een georganiseerd systeem is er geen combinatie van beide?

Ik had steeds een innerlijk conflict tussen wat ik voelde en wat mijn kritische, nuchtere Hollandse verstand mij influisterde. Door het nuchtere verstand (wat altijd veel waarheid bevatte, maar nooit de volledige waarheid) raakte mijn gevoel altijd in de war en werd het steeds vager voor me en kon ik nooit echt voor mezelf staan omdat het het één of het ander was. Het ging niet samen, onmogelijk!

Na jaren (zelf)studie en (werk)ervaring ontdekte ik dat IN mijn zwakte mijn kracht ligt. Mijn GEVOEL.

En door dit de basis te laten zijn en uit mijn kritische, nuchtere Hollandse boerenverstand te halen wat er nu echt belangrijk voor me is, ontdekte ik een hele nieuwe flow in mezelf, die me versterkt en houvast geeft, zonder iets buiten mezelf nodig te hebben:

 • Ik voel wie ik ben en wat ik belangrijk vindt als een rustige en toch levendige basis in mijn onderbuik waar ik altijd op terug kan vallen.
 • Door die basis in mezelf te voelen en dan te kijken en luisteren wat er om me heen gebeurt, weet ik welke verantwoordelijkheid ik heb en wat ik kan doen (en vaak ook laten;-p), zodat het klopt met wie ik ben.
 • Gevoel geeft me energie i.p.v. dat het neemt.
 • Ik ben overwegend relaxt en mijn humor komt daardoor naar boven en kijk zo naar de wereld, het is een heerlijke plek om te zijn!
 • Ik uit me zoals ik wil, soms een beetje anders en gek, zonder er al te veel over na te denken.
 • Mijn werk heeft richting en mijn relaties zijn super fijn, het is oké ook al zie ik iemand soms maanden niet, we pakken het altijd zo weer op waar we zijn gebleven. Ik hou van die vrijheid.
 • En misschien wel het belangrijkste; Als mijn gevoel en verstand het niet eens zijn, weet ik nu hoe ik ze bij elkaar brengen, dat het als eenheid met één waarheid samenwerkt. Dat levert vastberadenheid op in denken en voelen. 

Wat ik ontdekte in mijn zoektocht, omdat ik dacht dat er iets mis met me was en wat anderen een hoop tijd kan schelen is:

 • Je bent al oké er is niks mis met jou!
 • Je hoeft niet te weten waar 'Je niet goed voelen' vandaan komt, wat er in je familiesysteem of DNA zit, waardoor en wanneer (of in welk leven) dat ontstaan is.
 • Je hoeft niet na te denken over wat je voelt, het is een signaal (geen waarheid), het geeft alleen aan waar je je bevindt t.o.v. jouw pad waar je heen wilt.
 • Je hoeft je niet te beschermen, je dromen (ook die van toen je kind was) niet op te geven, geen speciale behandeling te krijgen omdat je zo gevoelig bent of vanwege ‘je niet goed voelen’ dingen niet te doen.
 • Je hoeft je onprettige gevoel niet te negeren, ontkennen of weg te drukken en helemaal niet te etaleren als wie je bent.

Voelen is een kracht, wanneer je het niet door je denken laat leiden, maar door je ‘gutfeeling’ 


Ik ben Liesbeth van Arendonk (1980), weer gelukkig getrouwd en moeder van drie fantastische kinderen (2005, 2006, 2008). En ik speel sinds 1993 saxofoon (vanaf 2013 baritonsaxofoon) bij Show- & Marchingband Juliana te Amersfoort en sinds 2017 ook bij de Valleibloazers. Ook ben ik regelmatig buiten te vinden, lopend of scheurend door de modder op de mountainbike in het bos. Daarnaast;

 • Een gevoelige nuchterling.
 • Meestal de rust zelve.
 • Een stronteigenwijze doorzetter, als ik voel dat ‘iets zo is’, dan doe ik er alles aan om bewijzen te verzamelen en het helder te krijgen, al is het het laatste wat ik doe.
 • Ik hou niet van drama en lang praten over gedoe en gezeur over wat er niet goed gaat, niemand schiet er namelijk een reet mee op en zuigt me helemaal leeg. Daarnaast lost het ‘hersen-technisch’ ook niks op het programmeert alleen maar meer van hetzelfde.
 • Ik spreek tot de verbeelding doordat ik veel uitbeeld met mijn handen en in plaatjes en soms zelfs hele films denk, dat helpt om de juiste beleving uit te wisselen, zeker met soortgenoten ;-p én dat leidt bovendien tot ontnuchtering en grappige situaties waarin toch een punt wordt gemaakt. Lekker licht en luchtig.
 • Altijd opzoek naar hoe kan het wél (en makkelijk en snel als het kan).
 • Op dreef ben ik zo positief, dat het haast niet lukt om er niet in mee te gaan.
 • Ik verzin altijd weer iets wat variatie aanbrengt, zodat herhaling lekker fris blijft, daarom is het nooit saai met mij.
Wat ik geloof:
Alles wat ik geloof 
(geloof = waarvan ik bewust of onbewust voel/weet dat het waar is)
wordt werkelijkheid.
Wat ik geloof, kan ik programmeren (dus veranderen).
Ik heb alle macht over mezelf.
Alles is inclusief, ik kan niks buitensluiten, wel kan ik kiezen voor wat ik aandacht geef.

Als je me zou kennen dan zou je weten dat:
 • Mijn gezin het aller belangrijkste in mijn leven is, daarin ben ik echt een leeuwin (wat toevallig ook nog mijn sterrenbeeld is), volgen en leiden.
 • Me goed voelen mijn start van de dag is, no matter what.
 • Muziek maken als een levensader is voor me, ik kan niet zonder.
 • Ik vaak opzoek ben naar de glimmertjes in andermans ogen, fantastisch om zo contact te maken <3 
 • Ik dol ben op cappuccino, die met een stevige bak koffie onder stevig melkschuim met een figuurtje erin geschonken.
 • Ik zo blij word van chocola-la-la-laaaa
 • Samen eten met mijn gezin een heerlijk moment op de dag is en er dan geen mobieltjes of tv aanstaan. Even tijd voor elkaar.
 • Ik lekker uit mijn panty kan gaan op een feestje, zeker als er gedanst kan worden (inclusief een paar nummertjes hakken, lekkerrrrr)
 • Ik van humor houd, die soms net even langs de randjes schuurt. Net als zelfspot, heb je dat? Dan ben je voor mij een held
 • Mijn favoriete film is Forrest Gump door zowel het verhaal, de muziek en de beste acteur aller tijden.  

Mijn lijfspreuk en drive is: Never, never, never give up!

en je hebt altijd een keuze door welke 'bril' je kijkt

Rust of Onrust


Denk en voel je 'Shit hee, dit herken ik. Hier wil ik meer over weten?' 

Klik dan op onderstaande button voor het gratis e-book

"Alles is energie"

Denken in energie om meer plezier, rust en vrijheid te ervaren.

Ik neem je mee in een stukje achtergrondinformatie in moderne wetenschap en psychologie

zodat je een compleet en helder beeld krijgt, 

hoe het werkt en waarom ook jij dit toe zou kunnen passen.


Liesbeth van Arendonk - Zet jezelf aan - psychodynamisch coachStralende groet,

Liesbeth van Arendonk

Psychodynamisch coach - Trainer


 

Wil je meer over mijn professionele achtergrond te weten komen, kijk dan hier op mijn profiel op Linkedin

 
E-mailen
Instagram